بلک فرایدی کادولین تا 70% تخفیف

طرز تهیه پیتزا: دستور پخت پیتزا مخلوط خانگی + نکات کلیدی

طرز تهیه پیتزا
خرید کاندوم

پیتزا یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایتالیایی است و تاریخچه آن به قرن دهم میلادی برمی گردد. پیتزا غذای بسیار لذیذی است که اغلب بر روی یک نان گرد و صاف پخته می شود. و گاها هم به شکل مستطیل (پنجره‌ای) و بر روی یک نان کشیده و صاف پخته می شود. اجزای تشکیل دهنده پیتزا بسته به نوع و طرز تهیه پیتزا متفاوت است. اما اغلب روی پیتزا را با سس گوجه فرنگی و پنیر و مواد دلخواه دیگر مانند: ژامبون، مرغ، گوشت، فلفل، قارچ، ذرت، پیاز، زیتون و … می پوشانند. امروزه پیتزا ها یکی از محبوبت ترین و پرطرفدارترین غذاهای دنیا در میان همه سنین محسوب می شود. لازم به ذکر است پیتزا از غذاهایی می باشد که شما می توانید به آسانی و با در دسترس داشتن فر آن را در خانه تهیه کنید. چرا که طعم پیتزا خانگی بسیار لذیذ تر می باشد.

ما در این مقاله از مجله کادولین قصد داریم شما را با طرز تهیه 5 نوع پیتزا و مینی پیتزا لذیذ خانگی به همراه عکس و آموزش مرحله به مرحله آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه انواع پیتزا

طرز تهیه انواع پیتزا

همان طور که در بالا هم اشاره کردیم، درست کردن پیتزا خانگی به دلیل لذیذتر بودن همواره در دستور کار ما ایرانیان می باشد. اما مهم ترین نکته ای که باید در این باره به آن توجه کنیم طرز تهیه پیتزا در انواع مختلف می باشد. آیا انواع پیتزا را می شناسید؟ محبوب ترین نوع پیتزا در جهان کدام است؟ در ادامه به تمام این سوالات جواب خواهیم داد. حال به آموزش طرز تهیه هر کدام از این پیتزا ها می پردازیم.

1- پیتزا مخلوط

طرز تیه پیتزا مخلوط

پیتزا مخلوط در سراسر جهان به عنوان محبوب ترین پیتزا شناخته شده است. تنوع مواد اولیه استفاده شده در طرز تهیه این پیتزا سبب جذابیت هرچه بیشتر آن شده است. مواد لازم برای تهیه یک پیتزا مخلوط مخصوص 4 نفر به مقدار زیر می باشد.

خمیر پیتزا2 عدد
ژامبون مرغ و گوشت300 گرم
سوسیس آلمانی3 عدد
قارچ5 عدد
پنیر پیتزا مخلوط500 گرم
سس کچاپ یا سس پیتزا3 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه‌ای رنگی3 قاشق غذاخوری
ذرت آبپز شده2 قاشق غذاخوری
زیتون سیاه6 عدد درشت
آویشن1/5 قاشق چایخوری

اولین نکته ای که در درست کردن پیتزا مخلوط باید به آن توجه کنید آن است که در این نوع از پیتزا به هیچ وجه از گوشت چرخ کرده و یا مرغ استفاده نمی شود.

آموزش مرحله به مرحله پخت پیتزا مخلوط با فر

مرحله آغازین پخت پیتزا همیشه آماده کردن خمیر پیتزا می باشد. حال آنکه شما می توانید خمیر پیتزا را از فروشگاه ها به صورت حضوری خریداری کنید و یا آنکه از خمیر پیتزا خانگی استفاده کنید.

  • مرحله اول: کف سینی فر خود به کمک برس ژله ای آشپزی قدری با روغن مایع خوب چرب کنید.
  • مرحله دوم: خمیر را کف سینی خوب و یکدست پهن کنید؛ سپس لبه ها را به سمت بالا جمع کنید تا اینگونه فضای گودی برای ریختن مواد پیتزا برای خود بسازید.
  • مرحله سوم: 1/5 قاشق غذاخوری سس را بر روی هر یک از خمیر پیتزاهای خود بریزید و با پشت قاشق به صورت یکنواخت روی خمیر را با سس کچاپ بپوشانید.
  • مرحله چهارم: بعد از سس نوبت به ریختن قدری پنیر بر روی کف خمیر پیتزا می باشد. (این پنیر بافت پیتزا را منسجم تر می کند.)
  • مرحله پنجم: نوبت به ریختن اجزای اصلی پیتزا رسیده است. ابتدا ژامبون مرغ و گوشتی که از قبل خریده و به صورت نگینی آن ها را خورد کرده بودید؛ بر روی بافت پنیر خود بریزید. سعی کنید با دست به صورت یکسان در تمام نقاط خمیر خود کالباس ها را به صورت یکدست پخش کنید. حال نوبته اضافه کردن سوسیس ها به ترکیب پیتزا می باشد. (البته بهتر است سوسیس ها را قبل از چیندن سرخ کنید تا طعم بهتری را درانتها تجربه کنید.)
  • مرحله ششم: پس از طی کردن مرحله پنجم مجددا نوبت به ریختن پنیر بر روی مواد می باشد. روی سوسیس و کالباس ها را با پنیر به خوبی بپوشایند. سپس برای تزیین روی پیتزا، قارچ ورقه ای، زیتون ورقه ای، ذرت و فلفل دلمه ای رنگی نگینی شده را به سلیقه خود روی پینر پیتزا می چینیم. فر را باید از 15 دقیقه قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنیم تا کاملا گرم شود.
  • مرحله هفتم: در این مرحله پس از اینکه فر به طور کامل گرم شد، پیتزا ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه درون فر قرار می دهیم تا بپزند. پس از اینکه پیتزاها اماده شدند حدود پنج دقیقه گریل را روشن می کنیم تا پنیر روی پیتزا طلایی شود.

نوش جان پیتزا شما آمادست. آن را از فر در بیارید و به 6 یا 8 قسمت تقسیم کنید و به همراه خانواده و یا دوستان تان از خوردن آن لذت ببرید.

2- پیتزا پپرونی

طرز تهیه پیتزا پپرونی

قطعا بعد از پیتزا مخلوط، پیتزا پپرونی خوش مزه ترین پیتزا می باشد. این پیتزا به دلیل اینکه با سوسیس پپرونی طبخ می شود با نام پیتزا پپرونی شناخته می شود. پیتزا پپرونی یکی از انواع پیتزاهای محبوب ایتالیایی می باشد. این پیتزا به عنوان یک غذای بین المللی ثبت جهانی نیز شده است.

خمیر پیتزا2 عدد
سوسیس پپرونی500 گرم
پنیر پیتزا300 گرم
فلفل دلمه ای قرمز2 عدد
گوجه فرنگی2 عدد
سس کچاپ یا سس پیتزا3 قاشق غذاخوری
آویشن1/5 قاشق چایخوری

مهم ترین نکته ای که باید در طرز تهیه پیتزا پپرونی در نظر بگیرید، این است که تند بودن غذا در اولویت است. پس استفاده بیشتر از فلفل و پپرونی می تواند این پیتزا را جذاب و جذاب تر کند.

آموزش مرحله به مرحله پخت پیتزا پپرونی با فر

همان طور که در طرز تهیه پیتزا مخلوط هم اشاره کردیم، همواره آماده سازی خمیر پیتزا اولین مرحله پخت آن محسوب می شود. شما می توانید خمیر پیتزا را از فروشگاه ها به صورت حضوری خریداری کنید و یا آنکه از خمیر پیتزا خانگی استفاده کنید.

  • مرحله اول: فلفل دلمه‌ای ها را می شوییم و کلاهک آن ها را می کنیم. سپس محتویات داخل آن را کاملا خالی می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و در گوشه ای از تخته آن ها را جمع می کنیم.
  • مرحله دوم: در این مرحله سوسیس های پپرونی را به صورت ورقه ورقه برش می دهیم. سپس گوجه فرنگی ها را می شوییم و محتویات داخل آن را خالی می کنیم. سپس قسمت گوشت دار گوجه فرنگی را نیز روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های ریز خرد می کنیم و در بشقابی می ریزیم.
  • مرحله سوم: در همین حین فر را روشن می کنیم و روی دمای 180 درجه سانتیگراد می گذاریم تا به مرور زمان گرم شود. سپس خمیر پیتزا خود را بر می داریم و پس از چرب کردن کف سینی فر با قدری روغن مایع آن را پهن می کنیم. پس از پهن کردن خمیر به صورت یکنواخت، لبه های آن را به سمت بالا می کشیم.
طرز تهیه خمیر پیتزا
  • مرحله چهارم: 1/5 قاشق سس کچاپ یا سس پیتزا را با پشت قاشق روی خمیر پخش می کنیم. در ادامه نصف پنیر پیتزا را روی قسمت سس زده شده روی خمیر پیتزا می ریزیم و آن را به صورت یکدست پخش می کنیم.
  • مرحله پنجم: این مرحله مهم ترین مرحله است. چرا که وقت چیدن سوسیس پپرونی های ورقه شده و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی های خرد شده رسیده است. این کار را هرچه شکیل تر انجام دهید، پیتزا زیباتر و لذیذ تری را تجربه خواهید کرد. پس انجام این مرحله وقت اضافه کردن آویشن و بقیه پنیر پیتزا بر روی مواد پیتزا می باشد.
  • مرحله ششم: پنیر پیتزا باید کاملا روی مواد پیتزا را به خوبی بپوشاند ، در ادامه ظرف پیتزا را داخل فر روی طبقه دوم قرار می دهیم تا به مدت 20 دقیقه پنیر آن کاملا آب شود.البته برای طلایی شدن روی پنیر حتما باید پیتزا را به مدت 5 دقیقه در طبقه اول قرار دهید و گریل را روشن کنید تا سطح روی پیتزا به خوبی طلایی شود.

نوش جان پیتزا پپرونی شما آمادست. اگر هنور هم فک می کنید تند نیست! می توانید قبل از مصرف روی آن سس فلفل و یا کچاپ تند بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.

3- پیتزا مرغ و قارچ

طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ

پیتزا مرغ و قارچ یکی از انواع پیتزاهای خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان است که با روش های متنوعی تهیه می شود. همواره بحث زیادی میان طرفداران این غذا وجود دارد که آیا پیتزا مرغ و قارچ خوشمزه تر است؟ یا پیتزا قارچ و گوشت ؟! به نظر من این مورد کاملا بر اساس سلیقه افراد متفاوت است. اما همواره تعداد افراد زیادی پیتزا مرغ و قارچ را به قارچ و گوشت ترجیح می دهند.

خمیر پیتزا2 عدد
پنیر پیتزا400 گرم
سینه مرغ600 گرم
قارچ300 گرم
فلفل دلمه‌ای1 عدد
پیاز1 عدد
آویشن1/5 قاشق چایخوری
سس کچاپ3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه مقدار کافی

آموزش مرحله به مرحله پخت پیتزا مرغ و قارچ با فر

همان طور که قطعا تا به اینجای این مطلب متوجه شده اید. همواره اولین کار برای پخت هر نوع از پیتزا، آماده سازی خمیر پیتزا می باشد. متناسب با سلیقه خودتان می توانید خمیر پیتزا را به صورت حاضری یا خانگی تهیه کنید.

  • مرحله اول: در اولین اقدام گوشت مرغ را به همراه 2لیوان آب و پیاز و ادویه مخصوص داخل یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت بالا قرار می دهیم. تا به این صورت آب سریع به نقطه جوشیدن برسد.
  • مرحله دوم: در این مرحله گوشت مرغ را به همراه ۲ لیوان آب ، پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریع به جوش بیاید، پس از اینکه آب جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم تر می کنیم.
تکه تکه کردن مرغ
  • مرحله سوم: حدود 30 دقیقه زمان برای پخت کامل و تمام شدن آب درون قابلمه لازم است. حتما اجازه دهید آب مرغ به طور کامل به خورد مرغ برود، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید. پس از اینکه مرغ کمی سرد شد آنرا به صورت نگینی یا ریش ریش خرد می کنیم.
  • مرحله چهارم: در این مرحله فلفل دلمه را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقدار خیلی کمی روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم. تا کیم نرم شود، در ادامه قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد کرده ( یک چهارم از قارچ ها را برای تززین پایانی نگه می داریم ) و به فلفل دلمه ای اضافه می کنیم. کمی تفت می دهیم تا اب قارچ ها تموم بشه.
  • مرحله پنجم: پس ار بخار شدن آب قارچ ها در مرحله قبل تکه های مرغ را به همراه ادویه به ترکیب قبلی اضافه می کنیم و پس از 2 دقیقه تفت دادن همه مواد را از روی شعله بر می داریم. سپس خمیرمان را در سینی فر به صورت یکنواخت پهن می .کنیم. سپس 1/5 قاشق سس به خمیر میزنیم و آن را می پوشانیم. بعد از آن نوبت به بالا آوردن لبه های خمیر می رسد.
  • مرحله ششم: در این مرحله نصف پنیر پیتزا را روی قسمت سس زده شده می ریزیم؛ سپس مخلوط مرغ و قارچ را اضافه می کنیم. و در پاین روی سطح پیتزا را با پنیر پیتزا پر می کنیم. قارچ هایی که نگه داشتیم را روی سطح پنیر با ترتیب زیبا می چینیم. اضافه کردن تعدادی فلفل دلمه ای رنگی نیز می تواند پیتزا شما را لذیذ و زیباتر کند.
  • مرحله هفتم: حالا پیتزاها را داخل فر که از 15 دقیقه قبل با حرارت 220 درجه سانتیگراد روشن کرده ایم قرار می دهیم تا به مدت 20 تا 30 دقیقه اماده شوند. برای طلایی شدن پنیر روی پیتزاها هم دو دقیقه گریل را روشن می کنیم و پیتزا ها را در طبقه اول فر می گذاریم.

نوش جان پیتزا مرغ و قارچ شما آمادست. به همین سادگی شما می توانید انواع پیتزاها در طعم ها و سایزهای مختلف را در خانه تان درست کنید. و اینگونه از کنار هم غذا خوذدن لذت ببرید.